Rumptstad is sinds de oprichting in 1936 gevestigd in het plaatsje Stad aan ’t Haringvliet op het eiland Goeree & Overflakkee.

De naam Rumptstad is al ruim 70 jaar een begrip in de Nederlandse landbouw wereld. Begonnen als plaatselijke smederij ontwikkelde Rumptstad zich tot een van de toonaangevende Nederlandse fabrikanten van landbouwmachines.

Enkele hoogtepunten uit de eerste 30 jaar zijn de één schaar kantelploegen uit de vijftiger jaren, waarvan er vele honderden geleverd zijn. De uienrooier die met rooi-schijven uitgerust was en tot ver buiten de landsgrenzen bekend werd, de éénbalkscultivator die op een zeker moment door meerdere fabrikanten gekopieerd werd en de Rumptstad combiject grondontsmettingsmachine die letterlijk over de hele wereld is geëxporteerd.

In de afgelopen 45 jaar heeft Rumptstad zich vooral gespecialiseerd in grondbewerking. De Rumptstad wentelploegen en de Rumptstad hakenfrezen zijn hiervan de bekendste machines. Vanaf 2002 is de nadruk nog sterker op wentelploegen komen te liggen. Het fameuze rister type 480 wordt door vriend en vijand genoemd als het beste rister voor de Nederlandse omstandigheden. Alle nieuwe Rumptstad ploegen worden standaard met dit ristertype uitgerust.